Calivita 

 

 

 

 

Vitamina E (tocoferol)

   

  Date generale despre Vitamina E


  Solubilă în grăsimi, este depozitată în ficat, în ţesutul adipos, în inimă, muşchi, testicule, uter, sânge, în glandele pituitară şi suprarenale. Iniţial era măsurată în unităţi de greutate, dar în ultimul timp s-au adoptat unităţile internaţionale (UI) care exprimă activitatea sa biologică. In cazul acestei vitamine, 1 UI este echivalentă cu 1 mg.

  Vitamina E este formată din opt compuşi numiţi tocoferoli — alfa, beta, gamma, delta, epsilon, zeta, eta şi theta—dintre care cel mai activ şi eficace este alfa-tocoferolul.i

  Având acţiune puternic antioxidantă, previne oxidarea compuşilor graşi, a vitaminei A, seleniului, a doi aminoacizi cu sulf şi a unor componenţi ai vitaminei C. Intensifică acţiunea vitaminei A.

  Doza zilnică neceră: pentru adulţi este de 8 până la 10 UI. O cantitate de 60-70 la sută din doza zilnică este eliminată prin fecale. Spre deosebire de celelalte vitamine liposolubile, tocoferolul rămâne în organism o perioadă scurtă de timp asemănător mai degrabă vitaminelor B şi C. Are un rol important î calitate de vasodilatator şi anticoagulant. Produsele care conţin 25 mc de seleniu la fiecare 200 UI de vitamină E măresc eficienţa vitaminei.

  Ce poate face vitamina e pentru dumneavoastră?


  Vă conferă un aspect tineresc prin încetinirea procesului de îmbătrânire a celulelor, datorat oxidării. Măreşte rezistenţa organismului furnizând cantităţi sporite de oxigen. Conlucrând cu vitamina A, vă protejează plămânii împotriva aerului poluat. Preîntâmpină formarea cheagurilor de sânge şi ajută la dizolvarea lor. Atenuează starea de oboseală. Împiedică formarea cicatricilor adânci atunci când este aplicată local (poate fi absorbită prin piele), cât şi administrată intern. Accelerează vindecarea arsurilor. Are efect diuretic şi hipotensiv. Ajută la preîntâmpinarea avorturilor. Micşorează incidenţa cârceilor şi crampelor musculare. Scade riscul ischemiilor cardiace.


  Afecţiuni datorate carenţei vitaminei E


  Scăderea numărului de globule roşii, degenerescentă musculară, anemie şi tulburări de reproducere.


  Suplimente pe baza de vitamina E


  Disponibile sub formă de capsule uleioase şi tablete solubile în apă, cu conţinut de substanţă activă între 100 şi 1500 UI. Forma uscată este recomandabilă pentru persoanele care nu tolerează grăsimile sau cei cu probleme seboreice. De asemenea, este indicată pentru persoanele de peste 40 de ani. Dozele zilnice obişnuite se situează între 200 şi 1200 UI.


  Toxicitatea vitaminei E


  Nu prezintă nici un efect toxic.


  Inamici ai vitaminei E


  Căldura, oxigenul, temperaturile de îngheţ, tehnicile de prelucrare a hranei, fierul, clorul, uleiurile minerale.


  Sfatul specialistului despre vitamina E


  Dacă ţineţi un regim bogat în grăsimi polinesaturate, probabil că veţi avea nevoie de un supliment de vitamină E. Fierul anorganic (sub formă de sulfat feros) distruge vitamina E, astfel că nu trebuie să le luaţi unpreună. Dacă înghiţiţi orice medicament pe bază de sulfat feros, vitamina E trebuie să o luaţi la un interval de cel puţin opt ore înainte sau după. Gluconatul feros, peptonatul, citratul şi fumaratul (compuşi organici ai flerului) nu distrug vitamina E.

  Dacă apa pe care o beţi este clorurată,atunci aveţi nevoie de cantităţi suplimentare de vitamina E. Gravidele şi femeile care alăptează, ca şi toţi cei care urmează un tratament medicamentos sau pe bază de hormoni necesită suplimente de vitamina E. Femeilor la menopauză li se recomanda doze crescute de vitamina E. (preferabil sub formă de amestec de tocoferoli, 400-1200 UI zilnic).

  Produse naturiste pe baza de vitamina E

  Vitamina E.........................................................100 U.I.

 

Apasă aici pentru a merge în partea de sus a paginii

Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

2009 © calivitavelcu.ro

 

Vitamine