Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ de distributie TVA inclus

Calivit

10

 

VITAMINA K (MENADIONĂ)

 

   

   

  Date generale despre vitamina K


  Solubilă în grăsimi. în mod obişnuit, se măsoară în micrograme (mcg). Există de fapt trei vitamine K; dintre acestea, Kl şi K2 pot fi produse de flora naturală a intestinelor, iar K3 se obţine pe cale sintetică. Doza necesară pentru adulţi se situează între 65 şi 80 mcg. îndeplineşte un rol esenţial în formarea protrombinei — o substanţă coagulantă a sângelui.


  Ce poate face vitamina k pentru dumneavoastră?


  Acţionează preventiv împotriva sângerărilor şi hemoragiilor interne. Ajută la micşorarea debitului menstrual. Contribuie la coagularea rapidă a sângelui.


  Afecţiuni determinate de carenţa vitaminei K


  Steatoree (boală intestinală a copiilor cauzată de avitaminoză), diaree, colite.  Suplimente pe baza de vitamina K


  Disponibilă în tablete cu 100 mcg substanţă activă, (deşi abundenţa vitaminei K în natură face îndeobşte inutilă administrarea de suplimente). Nu este inclusă în mod obişnuit în formulele de multivitamine.


  Toxicitatea vitaminei K


  Nu se recomandă depăşirea dozei de 500 mcg de vitamină K sintetică.


  Inamici ai vitaminei K


  Radiaţiile şi razele X, congelarea alimentelor, aspirina, polu; aerului, uleiurile minerale (vezi secţiunea 250)


  Sfatul specialistului despre vitamina K


  Diareea excesivă poate fi un semn de lipsă a vitaminei K, dar înainte de a vă suplimenta raţia, consultaţi un medic. Legumele cu frunze verzi sunt cel mai bun remediu împotriva carenţei de vitamină K. Dacă vă curge sânge din nas, încercaţi să măriţi cantitatea de vitamină K provenită din surse naturale. Dacă luaţi medicamente anticoagulante, trebuie să ştiţi că vitamina K (inclusiv cea din sursele naturale) poate anula efectul acestor medicamente. Dacă vi se administrează un tratament bazat pe un spectru larg de antibiotice, riscaţi o severă carenţă de vitamină K. încercaţi să consumaţi mai multe alimente bogate în această vitamină şi eventual solicitaţi sfatul unui nutriţionist pentru suplimente.

   

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

 

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro