Calivita


Magazin online de produse naturiste

la preţ de distributie TVA inclus

Calivit

 

VITAMINA P (rutina, complex C, bioflavonoide citrice, hesperidina)

 

   

  Date generale despre vitamina P


  Solubilă în apă; este compusă din citrulină, rutină şi hesperidină, alături de flavone şi flavonali. Se măsoară în miligrame. Este necesară pentru absorbţia corespunzătoare şi utilizarea vitaminei C. Flavonoidele sunt substanţe care determină culoarea galbenă sau portocalie a citricelor. Se mai numeşte şi factor de permeabilitate capilară ( „P" provine de la „permeabilitate"). Rolul de bază al bioflavonoidelor este acela de a mări rezistenţa vaselor capilare, a regla absorbţia la acel nivel. Contribuie alături de vitamina C la menţinerea stării de sănătate a ţesutului conjunctiv. Nu s-au stabilit doze zilnice necesare, dar majoritatea nutriţioniştilor sunt de acord că pentru fiecare 500 mg de vitamină C sunt necesare minimum 100 mg bioflavonoide. Acţionează sinergetic cu vitamina C.


  Ce poate face pentru dumneavoastră?


  împiedică distrugerea prin oxidare a vitaminei C. întăreşte vasele capilare. Măreşte rezistenţa la infecţii. Acţionează preventiv şi ajută la vindecarea gingiilor sângerânde. Intensifică eficacitatea vitaminei C. Adjuvant în tratamentul edemelor şi ameţelilor datorate afecţiunilor urechii interne.


  Afecţiuni datorate carenţei de vitamina P


  Fragilitate capilară.


  Suplimente de vitamina P


  Disponibilă atât ca atare cât şi în complexul C. în majoritatea! formulelor proporţia este de 500 mg bioflavonoide la 50 mg rutină şi I hesperidină (dacă raportul între rutină şi hesperidină nu este egal, atunci I rutina trebuie să fie de două ori mai multă). Suplimentele de vitamină Ci sunt mai eficiente în prezenţa bioflavonoidelor. Dozele obişnuite de rutină 1 şi hesperidină sunt de 100 mg luate de trei ori pe zi.


  Toxicitatea vitaminei P


  Nu se cunosc efecte toxice ale vitaminei P (vezi secţiunea 290).


  Inamici ai vitaminei P


  Apa, temperatura de prelucrare a alimentelor, lumina, căldura,! oxigenul, fumatul (vezi secţiunea 250).


  Sfatul specialistului despre vitamina P

  Bufeurile cauzate de menopauză pot fi atenuate de un supliment dej bioflavonoide însoţit de vitamina D. Dacă vă sângerează des gingiile! când vă spălaţi pe dinţi, asiguraţi-vă că nu aveţi un deficit de rutină şi hesperidină. Persoanele a căror piele se învineţeşte uşor în urma unor! lovituri îşi pot ameliora acest neajuns adăugând, la un supliment dej vitamină C, bioflavonoide, rutină şi hesperidină.

  Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Velcu Elena, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.

   

Apasa aici pentru a merge in partea de sus a paginii

 

2009 © calivitavelcu.ro